Ichi is Japans voor het nummer 1. Een goede naam dus voor het eerste bao restaurant in Gent. Bao’s, oorspronkelijk uit Azië, worden vaak in het klein als voorgerecht geserveerd. Bij Ichi zijn de bao buns, die in traditionele, houten mandjes gestoomd worden, dubbel zo groot. Ze worden naar origineel recept gemaakt en bevatten vlees/proteïne, gepekelde groente en saus. Ichi gebruikt vlees van een Gentse slagersfamilie en de sauzen zijn huisgemaakt.

Ichi is een kleine zaak met focus op take-away/delivery maar je kunt ook ter plaatse eten. De toog biedt plaats aan 12 personen wat zorgt voor een persoonlijke bediening.

Alle gerechten zijn kleurrijk en smaakvol, vaak verrassend qua ingrediënten maar toch herkenbaar. Er is een vaste menukaart met daarop 7 bao's met bijhorende gepekelde groente, loaded fries met een Japanse touch, rijstbowls met extra verse groenten en een mini versie van een bao. Hou je van spicy? Probeer dan de spice challenge en combineer10 hotsauces met stukken gefrituurde kip of bloemkool. Je kunt ook kiezen voor de limited edition bao die om de 3 à 6 maanden verandert.

De informatie gaat verder onder de afbeeldingen.