De Oude Beestenmarkt heeft nooit een gebrek gehad aan cafés. Of aan beesten.

Oude Beestenmarkt, Gent

In de jaren ‘90 kon je op de Oude Beestenmarkt misschien geen koeien of varkens meer kopen, er gingen wel nog steeds honden en katten van de hand. En toeval of niet: sinds die laatste ginder van huis zijn, wordt er op de Oude Beestenmarkt merkelijk meer gedanst. Café Video maakte er in 2000 zelfs een hipsterkwartier van, samen met Club 69 – from the makers of Culture Club

Al moet gezegd worden dat de Atlantic, de voorganger van Club 69, toen in feite ook al vrij roemruchtig was. Niet in het minst omdat de studio van Soulwax (aka The Fucking Dewaele Brothers aka 2manydjs) erboven lag. Fun fact: Deewee Studio, de huidige studio van Soulwax, ligt er vandaag naast.

Bardot, Suite 16, Chocolate Club, Café Gomez, Club IIII, BarBroos, … Sinds de Oude Beestenmarkt een superster aan de Gentse nachthemel is geworden, is elke boîte er al minstens één keer van naam of uitbater veranderd. Maar haar puike reputatie blijft, welja, netjes overeind.

Tracklist van de Club 69 compilatie

Pod­cast De Nacht

De afgelopen vijftig jaar speelde Gent in de Champions League van het nachtleven. In de twaalfdelige podcastreeks "De Nacht" duikt Ben Van Alboom met ruim honderd professionele uitgaanders in de rijke nightlifegeschiedenis van de stad.

Beluister de podcast via Spotify