Wanneer op zondagochtend de laatste nachtraven, opgeschrikt door het daglicht, de Oude Beestenmarkt verlaten, dan rijden de eerste beestenmarchands het plein al op. Een zeldzaam moment waarop twee totaal andere culturen elkaar even aanroeren. Want waar op zondagmorgen het gekakel van het pluimvee zich vermengt met het palaver van de ochtendmens, daar heerst ’s nachts een scene.

Muziek en veel meer

In de cafés op de Oude Beestenmarkt is al aardig wat bier uit de tapkranen gevloeid. Maar ze hebben evenzeer hun stempel gedrukt op de muziekscene! Club 69 is één van de coolste dancetenten van de stad. En er is altijd wel een goeie dj aan het werk. Gewoon binnenstappen, de knop omdraaien en je laten meedrijven op de beats!

Een koffie en een snelle hap

Het is natuurlijk niet allemaal nightlife wat de klok slaat. Je kan er overdag bij goed weer perfect een terrasje doen! En heb je nood aan een caffeïneboost? Steek dan vlug eens de straat over naar Bar Bidon. In deze hippe koersbar kan je altijd terecht voor een koffie of een lichte lunch.

What’s in a name

Hoe hip en uitbundig het er ’s nachts aan toe gaat, zo rustig en aandoenlijk is het beeld soms op zondagmorgen. Kleine kinderen met mama en papa op zoek naar het allermooiste konijntje. Scharrelende kippen. En andere kleine huisdieren op zoek naar een nieuw baasje.

De Oude Beestenmarkt is nog steeds een markt waar dieren verhandeld worden. Al kan je er ook wel nog terecht voor een tweedehandsfiets.

De informatie gaat verder onder de afbeeldingen.