OMG! Van Eyck Was Here Maga­zi­ne

Gent viert in 2020 zijn grootste Vlaamse meester. In het eerste magazine ontdek je alles over Van Eyck, het Lam Gods, en het programma van het feestjaar 2020. 

Door het coronavirus zijn er heel wat evenementen geannuleerd of verplaatst. Consulteer onze kalender voor de nieuwe data.

Sma­ke­ley­ck food­ma­ga­zi­ne

Kom meer te weten over het culinair erfgoed van Van Eyck en laat je inspireren door de vele recepten op basis van deze Middeleeuwse ingrediënten.

Van Eyck Een opti­sche revo­lu­tie

Once in a lifetime

Van 1 februari tot 30 april 2020 organiseert het Museum voor Schone Kunsten Gent (MSK) de grootste Jan van Eyck-tentoonstelling ooit. Van deze geniale kunstenaar zijn er wereldwijd slechts een twintigtal werken bewaard, waarvan zeker de helft in het MSK te zien zullen zijn. Samen met werken uit Van Eycks atelier, kopieën van verdwenen Van Eycks en meer dan 100 andere topstukken uit de late middeleeuwen vertellen zij het verhaal van zijn optische revolutie. 

Kleu­rEy­ck

Van Eycks kleuren in design.

Waar komt kleur vandaan? Hoe maak je kleur? Wat is de impact van kleur? Voor het Van Eyck-jaar in Gent brengt het museum een grote tentoon stelling over vernieuwend en divers kleurgebruik. De expo vertrekt van uit Jan van Eycks on  geziene schakeringen en laat zien wat kleur betekent voor heden daagse designers.

OMG! Wan­del mee met Van Eyck

Over de geschiedenis van Gent is veel gezegd en geschreven, maar toch kennen we weinig details over het verblijf van Jan Van Eyck in onze stad. Deze wandeling brengt je langs plekken die Van Eyck zeker gezien heeft en helpt je het Lam Gods beter te begrijpen.

Wan­de­len en fiet­sen in het Gent van Van Eyck

Wie in het Van Eyck-jaar naar Gent komt, vraagt zich ongetwijfeld af hoe Gent eruitzag in Van Eycks tijd. Toerisme Oost-Vlaanderen dook de archieven in, zocht het uit en stelde een fiets- en wandelkaart samen. Deze kaart haal je gratis af in ons infokantoor of bestel je via de webshop van Toerisme Oost-Vlaanderen. 

Bestel de kaart gratis