Of je nu houdt van avontuur in het water, dobberen in de wellness of sportief baantjestrekken: in Gent zijn er heel wat mogelijkheden om te zwemmen, binnen of buiten. Kom, we duiken erin!

Binnen plonsen

Gent heeft een paar toffe stedelijke zwembaden, elk met hun eigen kwaliteiten. Hét paradepaardje onder de Gentse zwembaden is Zwembad Van Eyck, een art-deco parel die in 2001 grondig gerestaureerd is. Dobberen op je rug is nog nooit zo esthetisch verantwoord geweest.

Zwembad Rooigem heeft een ruim sportbad en een kinderbad van 11 bij 10 meter, en daarnaast bubbelbaden, stoombaden en een fantastische brede glijbaan. Zwembad Strop heeft naast een sport- en kinderbad ook een ploeterbadje met speeltuigen voor de kleinsten.

Niet van de stad, maar wel een bezoekje waard, is het subtropisch zwemparadijs Lago Gent Rozebroeken dat naast een sportbad van vijftig meter lang dus ook een fantastisch speel-, glij- en ravotgedeelte heeft. Uren zwempret verzekerd!

Zwemmen in de buitenlucht

In de zomer is er niets zaliger dan buiten zwemmen. Dat kan in Gent in de Blaarmeersen, een recreatiedomein met een krekenplas voor de kindjes en een ligstrand met glijbaancomplex voor de geoefendere zwemmers. Tijdens het zwemseizoen houden gediplomeerde redders een oogje in het zeil.

In Lago Gent Rozebroeken vind je ook een buitenzwembad.

Strand­zo­ne Blaar­meer­sen: reser­veer je plek

Bezoek je de Blaarmeersen voor een verfrissende duik in de zwemvijver of wil je zonnebaden op het strand?

Als niet- Gentenaar kan je online reserveren tot de dag zelf vóór 9u aan € 1 per persoon; na 9u kost een dagticket € 5 per persoon (gratis voor alle kinderen tot 12 jaar en bezoekers van de camping Blaarmeersen – Urban Gardens).

Reserveer hier jouw plek