Het Achterdok vormt een van de drie oude Gentse havendokken die in volle transitie zijn. De Oude Dokken beloven zo een veelzijdig nieuw stadsdeel te worden, waarin functies als wonen, werken en verpozen wonderwel verweven zijn.

Het Achterdok is het onderste dok van de Oude Dokken, aan de kant van de Dampoort. Het Kleindokkaai daar is al netjes heraangelegd en vormt nu een mooie wandel- en fietsas richting de andere dokken. Er zijn groenzones aangelegd en de naburige straten zijn tot woonerf gemaakt. Een autoluwe zaligheid dus! 

Op zoek naar een logeerplek aan het Achterdok? Dan kan je terecht bij Ibis Budget Gent Centrum Dampoort, Adagio Access Gent Centrum Dampoort of Big Sleep B&B

Op bezoek in de oude haven­dok­ken

Deze wandelroute van 7,5km neemt je mee langs de vroegere kaaien, laad- en loskades, pakhuizen, art-nouveauparels, havenkranen, industriële relicten en de nieuwe ontwikkelingen. De wandeling loodst je naar het Handels- en Houtdok en een (optionele) extra lus van 2,5 kilometer voert je door het grootste beschermde stadsgezicht van Gent; de Voorhaven. 

Benieuwd naar de verhalen van bewoners van nu en havenarbeiders van toen? Scan de QR-code in de legende van de wandelkaart.

Te verkrijgen in het Nederlands, Engels en Frans

Deze brochure is ook op papier verkrijgbaar in het infokantoor en Industriemuseum.

De informatie gaat verder onder de afbeeldingen.