De heraanleg van het Handelsdok in Gent is een onderdeel van het stadsvernieuwingsproject in de Oude Dokken. Voormalige havendokken krijgen er een nieuw leven als woon-, werk- en recreatiegebied. Het Handelsdok is het grootste van de drie oude dokken en dat biedt heel wat mogelijkheden.

Dok Noord en Handelsdokkaai

Langs Dok Noord is er nieuw leven geblazen in de industriële site van ACEC. Deze site leeft 24/7 door de combinatie van moderne kantoren, appartementen en een groot aanbod aan vrijetijdszaken en horeca. Vlij je neer op het terras van HAL16 of WAY en zie de hele buurt langs je tafel passeren.

Het kaaivlak van de Handelsdokkaai is helemaal heraangelegd, zodat fietsers en wandelaars er alle speelruimte hebben. Een brede betonnen loper verbindt het water, toekomstige groenzones en een aantal bouwzones in aanleg met elkaar. Elementen die naar vroeger verwijzen, zoals de sporen waarop de kaaikranen vroeger liepen en oude scheepskettingen, werden slim in het ontwerp opgenomen.  

Schipperskaai

Aan de overkant vind je de Schipperskaai. Daar zijn nieuwe aanmeersteigers voor – soms zeer imposante – woonboten gemaakt, met een brede kade langs. Daar kan je wandelen, Gents zotste school Melopee bewonderen en af en toe zelfs een rommelmarkt meepikken. Ook een terrasje doen in de lokale koffiebar is een topidee.

De informatie gaat verder onder de afbeeldingen.