Gent wordt niet voor niks ‘het middeleeuwse Manhattan’ genoemd. Dit koosnaampje van Gent dekt de lading. Je bezoek aan Gent start goed. Het Zuidpark in Gent, aangelegd in neobarokke stijl, ontvangt je hartelijk met stijl en klasse, een aangename binnenkomer.

Neobarokke ontmoetingsplaats in Gent

Slenter eens door het Koning Albertpark, in de volksmond het Zuidpark, en knuffel de eeuwenoude platanen die je begroeten als je Gent binnenrijdt. Je bevindt je hier op de terreinen van het voormalige Zuidstation. Hier werd in de jaren dertig van de vorige eeuw een klassiek park aangelegd. Jonge en oude Gentenaars ontmoeten hier elkaar. In het park vind je een speelzone voor kids tot 12 jaar en een skatezone.

Gouden cityt(r)ip!

Parkeer je meteen in de ondergrondse parking onder het Zuidpark (de parking is niet gelegen in de Lage Emissiezone). Dit is hét ideale startpunt van je weekendje weg in Gent. Van hieruit neem je moeiteloos de tram richting centrum Gent. Hou je van stappen? Gent is een stad op mensenmaat die je ook vanuit het Zuidpark perfect kan veroveren zonder dat je een geoefend stapper hoeft te zijn.

De informatie gaat verder onder de afbeeldingen.