De voormalige kaasmakerij van Het Hinkelspel herbergt een unieke overdekte Gentse markt met kwalitatieve ingrediënten van lokale bodem. Haal hier jouw verse boodschappen in huis en geniet intussen van een aperitief of brunch in de bijhorende bar.

Maak kennis met de inwoners van de Lousbergmarkt! Deze ondernemers sloegen de handen in elkaar en creëren kwaliteit en vakmanschap met lokale producten. 

Broodmakers CoPain

Broodmakers CoPain is een ambachtelijke bakker waar brood met veel passie wordt gemaakt. Ze maken broden van uitstekende kwaliteit en hebben grote aandacht voor duurzaamheid. Om broden te maken, gebruiken ze ingrediënten van andere lokale leveranciers.  

Bioboerderij De Vroente

De Vroente is een samenwerking van drie boerderijen die hun expertise en krachten bundelen om biodynamische kwaliteitsgroenten en fruit te telen. Hierdoor kun je genieten van smaakvolle groenten en fruit die recht van het veld komen. 

Kaasmakerij Het Hinkelspel

Bij Het Hinkelspel vind je kaas gemaakt uit rauwe of biologische melk. Ze produceren Goudse, rode en blauwschimmelkazen op ambachtelijke wijze. Hierbij laten ze bewaarmiddelen en kleurstoffen achterwege en geven de kazen genoeg rust om te rijpen. Op die manier kunnen ze heerlijke producten van topkwaliteit aanbieden. 

Hoeve De Heerlijkheid

De Heerlijkheid is een kleinschalig bedrijf met een persoonlijke aanpak. Het wordt gerund door een jong gezin dat veel belang hecht aan dierenwelzijn op hun boerderij. Ze streven ernaar mensen mee te laten genieten van ambachtelijke, lokaal gekweekte producten met zo weinig mogelijk hulpstoffen. 

Ontbijt- en Lunchbar De Bergen

De Bergen, gerund door twee vriendinnen, is een gezellige plek waar je kunt genieten van een ontbijt, lunch en koffie met een taartje. Ze gebruiken biologische groenten van De Vroente, heerlijke kazen van Het Hinkelspel en smakelijk brood van CoPain voor hun gerechten. Je kunt er zowel lunchen als take-away. 

De informatie gaat verder onder de afbeeldingen.