Kunst op nutskastjes, zijn dat dan kunstkastjes? Ja hoor, je leest het goed! Ga op ontdekkingstocht naar de kleurrijke kunstkastjes in Gent en verken de stad door de ogen van een street artist.

2,8 km - 3700 stappen

Deze artistieke wandeling laat jou kennismaken met 10 kunstwerken van verschillende kunstenaars die de saaie nutskasten in Gent wisten om te toveren tot kunstige pareltjes. Als inspiratiebron baseerde elke kunstenaar zich op één van de deelcollecties die het Industriemuseum verzamelt: licht, elektriciteit en energie.

Het kunstparcours waarin je alle beschilderde nutskastjes kunt ontdekken, begint aan het Industriemuseum en eindigt aan de Oude Dokken. 

“Duizenden van onze collectiestukken liggen opgeborgen in depots. Wat je vandaag in het Industriemuseum te zien krijgt, is dus slechts een fractie van wat we in huis hebben. Tijdelijke expo’s halen regelmatig stukken van onder het stof, maar ook een artistiek project als dit geeft ons een extra kans om aandacht te vestigen op onze verzameling achter de schermen."
Ann Van Nieuwenhuyse, directeur van het Industriemuseum

Smaakt deze wandeling naar meer?

Neem dan zeker eens een kijkje op onze pagina over street art en laat je leiden door de Sorry, Not Sorry street art map. Deze kaart biedt een handig overzicht van de Gentse muurschilderingen en is gratis verkrijgbaar in het infokantoor.

De informatie gaat verder onder de afbeeldingen.