Opening in 2023

In de 19de eeuw was het de tendens in steden om gebouwen voor ontspanning te bouwen, waaronder stenen circussen. Ook in Gent. Hier werd in 1885 het “Nieuw Cirkus” gebouwd naar de plannen van architect Emile De Weerdt. Verschillende gezelschappen gaven er, ook in de winter, voorstellingen.

In 1920 werd het gebouw bijna volledig verwoest door een brand en drie jaar later heropgebouwd. Ghislain Mahy bracht er na de Tweede Wereldoorlog zijn garage onder. Het gebouw werd volledig omgebouwd en het circusinterieur ging helaas verloren. De garage bleef bestaan tot 1978. Dan deed het Wintercircus 20 jaar dienst als depot voor oldtimers.

In 2005 kocht de stad sogent het gebouw met als doel het te renoveren, herbestemmen en integreren in het nieuwe stadsdeel De Krook.

De toekomst

Na vijf jaar intensief renoveren zal het gebouw in 2023 opnieuw haar deuren openzetten. Dan wordt de middenpiste een publiek toegankelijk overdekt plein waar je van de ene naar de andere ingang heen en weer kan wandelen

In de werkplekken zullen innoverende start-ups en scale-upsde ruimtes nieuw leven in blazen. Of hun kennis delen in de vergaderzalen of het auditorium tijdens lezingen en presentaties. Onder het gebouw komt we concertzaal voor 500 personen. 

De informatie gaat verder onder de afbeeldingen.