In één weekend, op één locatie tegelijkertijd Yoda, The Avengers, Zelda én elke Pokémon die je ooit voor mogelijk hield tegen het lijf lopen? Neen, dit is geen Harry Potter spreuk of wilde fanfictie, da's gewoon FACTS.

FACTS is België's enige echte Comic Con in Flanders Expo Gent. Ontdek er meer dan 200 verkoopstandjes die de geeky hebbedingetjes in de aanbieding hebben die je altijd wou, neem deel aan tientallen gratis activiteiten voor jong en oud, kruip mee in de pen van nationale en internationale tekenaars, kom virtueel karten, trek je favoriete superheldenpak aan en ga op de foto met internationale sterren uit Vikings, Harry Potter, Star Wars & Vampire Diaries en zoveel meer. 

Hoe FACTS te bereiken?

 

Met het openbaar vervoer

Tram 1 verbindt het centrum van Gent en station Gent-St-Pieters met de site van Flanders Expo waar FACTS doorgaat. Buslijnen 76, 77 en 78 verbinden eveneens het centrum van Gent, station Dampoort en station Gent-St-Pieters met de site van Flanders Expo.

Raadpleeg de routeplannen van De Lijn voor meer informatie

 

Met de wagen

De ruime parking voorziet plaats tot 4500 wagens en is makkelijk bereikbaar via afrit 14 van E40 (Brussel-Oostende) of via afrit The Loop van R4 (beide richtingen). 

 

Met de fiets

Dankzij de fietsrouteplanner sta je in een wip aan Flanders Expo vanuit het centrum van Gent. De route is ongeveer 5km (en voor de snelste fietsroute volg je de stedelijke fietspunten: 1 - 4 - 45 - 46 - 47 - 99 - 98 - 68 - 44). Je bereikt jouw bestemming halfweg tussen nr 68 en 44.  

Waar kan je logeren?

In deze logies in de buurt kan je terug jouw menselijke gedaante aannemen, neerploffen en genieten van een welverdiende nachtrust na een dagje cosplay. Waarom zelfs niet logeren in het Comic Art Hotel dat volledig toegewijd is aan de stripfiguren. 

Honger? Dorst?

Of gewoon nog geen zin om de dag af te sluiten? Je kan de geeky vibe in Gent voelen! Er zijn tal van cafés, winkels, restaurants waar je jouw FACTS-beleving kan verderzetten. 

Winkels:

Les je dorst:

Honger gekregen:

De informatie gaat verder onder de afbeeldingen.