Waar je ook om je heen kijkt, overal zie je metaal. Van alledaagse gebruiksvoorwerpen tot ingenieuze machines en zelfs kunst! In deze tentoonstelling maak je kennis met de wereld van de metaalnijverheid, vol onderbelichte verhalen en onderschat vakmanschap.

FERRO NON FERRO vertelt de geschiedenis van deze zware industrie. De interactieve tentoonstelling zit vol verrassende weetjes en sprekende beelden. Je leert er alles over grondstoffen en hun schaarste, metaalarbeiders en hun precisiewerk, bedrijven en hun ondernemerschap.

Wil je zelf aan de slag met metaal? In het metaalatelier kun je aan de slag met klemmen en tappen, leer je plooien en secuur meten. Kortom, je ervaart er het vakmanschap van de metaalbewerker aan den lijve!

Deze acti­vi­teit vindt plaats op een loca­tie die bin­nen de lage-emis­sie­zo­ne ligt

Kom je met de wagen naar Gent? Check dan eerst of je de binnenstad mag inrijden of niet. Propere wagens mogen de stad binnenrijden, vervuilende wagens moeten betalen. Mag jouw voertuig binnen, maar heb je geen Belgische of Nederlandse nummerplaat? Dan moet je ALTIJD registreren! 

Kom hier alles te weten over de lage-emissiezone (LEZ) in Gent
De informatie gaat verder onder de afbeeldingen.