Schrijf je in voor de brunch
De brunch is enkel toegankelijk op reservatie
In de Sint-Pietersabdij ga je terug in de tijd en geniet je van een hartige brunch met lokale producten, waaronder een speciaal gerecht dat verwijst naar de lopende tentoonstelling van Judith.
In het Wintercircus word je tussen 14 en 17 uur getrakteerd op een nieuwe Gentse klassieker, speciaal ontwikkeld voor dit evenement door diverse Gentse ambachtelijke bakkers en chefs. Ontdek wat de nieuwe zoete Gentse specialiteit van morgen wordt, na iconen als de mastel, het neuzeke en de sneeuwbal.
Voor het menu werkt Sir Catering samen met lokale producenten, chefs en de faculteit Letteren en Wijsbegeerte van de Universiteit Gent. Ze zullen zich baseren op een Gents bakkerskookboek uit de 18e eeuw, en een lijst met maar liefst 111 ingrediënten uit de tijd van Judith (9de eeuw), speciaal opgemaakt voor de tentoonstelling ‘Judith’. Verwacht je aan heerlijke creaties met ei, masteluin, kaas, appelen & mosterd. Download hier de recepten voor de “Judith Tartelette” en “Elixir” om thuis aan de slag te gaan.
De brunch is enkel toegankelijk op reservatie
De foodpromenade zet die dag de passie en vakmanschap van Gentse (s)makers in de schijnwerpers met ambachtelijke creaties en verrassende proeverijen. Deze vrij toegankelijke promenade biedt een unieke kans aan bezoekers om op koopzondag de beste lokale specialiteiten en ambachten te ontdekken. Download onderstaand routeplan en laat je verrassen door de creativiteit en liefde waarmee Gentse (s)makers de rijke smaken van hun stad tot leven brengen.
Ontdek de smaken van Gent tijdens deze culinaire wandeling door het hart van de stad
Brunch enkel mogelijk na reservatie
De foodpromenade in de stad, waar Gentse (s)makers hun ambachtelijke producten in de kijker zetten met proeverijen en extra’s, is vrij toegankelijk voor iedereen.