In 1974 maakte de Belgische schilder Joseph Willaert een reeks brieven die hij op groot formaat schilderde en tentoonstelde in de pas geopende Gentse galerie Elsa von Honolulu Loringhoven.

Deze tentoonstelling toont acht van Willaerts briefschilderijen. De geschilderde brieven zijn allemaal even groot. De tekst in blauwe olieverf op doek geschilderd verwijst naar de inkt van de originele brieven. Onderzoek bracht aan het licht dat minstens zes van deze brieven kopieën zijn van de echte brieven. Los van het feit dat ze merkwaardige schilderijen zijn, zijn het dus ook unieke kunsthistorische bronnen. We kunnen dieper ingaan op de geschiedenis van de briefschilderijen en een beknopte biografie van de kunstenaar te schetsen.

Deze acti­vi­teit vindt plaats op een loca­tie die bin­nen de lage-emis­sie­zo­ne ligt

Kom je met de wagen naar Gent? Check dan eerst of je de binnenstad mag inrijden of niet. Propere wagens mogen de stad binnenrijden, vervuilende wagens moeten betalen. Mag jouw voertuig binnen, maar heb je geen Belgische of Nederlandse nummerplaat? Dan moet je ALTIJD registreren! 

Kom hier alles te weten over de lage-emissiezone (LEZ) in Gent
De informatie gaat verder onder de afbeeldingen.