Deze tentoonstelling is de eerste overzichtstentoonstelling met werk van de Belgische kunstenaar Jan Van Imschoot. Hij is internationaal gekend voor zijn intieme, raadselachtige werken uit de vroege jaren negentig en zijn recente grootschalige, historisch geïnspireerde tableaus.

In de jaren ‘90 legde een groep kunstenaars de basis voor de kritische herwaardering van de figuratieve schilderkunst. Het werk van Van Imschoot neemt een unieke plaats in door het diepgaand kunsthistorisch bewustzijn waaruit hij schildert. Naast de klassieke geschiedenis van de westerse schilderkunst zijn ook film en literatuur belangrijke pijlers in Van Imschoots creatieve universum. Hier besteedt de tentoonstelling ook aandacht aan. Langs een chronologisch parcours dat meer dan dertig jaar omspant, ontdek je meer dan tachtig van zijn werken.

Voor kinderen

Kinderen kunnen de tentoonstelling bezoeken met een ontdekkingstocht. Op deze manier krijgen ze aangepaste duiding bij de soms nogal expliciete schilderijen. Er zij twee versies: een voor kinderen van 5 tot 8 jaar en een voor kinderen van 9 tot 12 jaar. Je kunt ze downloaden van de website of een papieren versie vragen aan de balie van het museum.

Deze acti­vi­teit vindt plaats op een loca­tie die bin­nen de lage-emis­sie­zo­ne ligt

Kom je met de wagen naar Gent? Check dan eerst of je de binnenstad mag inrijden of niet. Propere wagens mogen de stad binnenrijden, vervuilende wagens moeten betalen. Mag jouw voertuig binnen, maar heb je geen Belgische of Nederlandse nummerplaat? Dan moet je ALTIJD registreren! 

Kom hier alles te weten over de lage-emissiezone (LEZ) in Gent
De informatie gaat verder onder de afbeeldingen.