Het S.M.A.K. presenteert nieuwe kunstwerken die na de wereldwijde pandemie aan de museumcollectie zijn toegevoegd dankzij de steun van de Vlaamse Gemeenschap. Als gevolg van de beperkingen konden musea en kunstenaars gedurende die tijd geen kunstwerken tentoonstellen, wat een aanzienlijke financiële impact had.

Om dit verlies te compenseren, heeft de Vlaamse Gemeenschap in 2021 een bedrag van 3,75 miljoen euro vrijgemaakt voor de aankoop van kunstwerken van hedendaagse kunstenaars. Dit was een zeer welkome steun voor veel kunstenaars en heeft tevens gezorgd voor een aanzienlijke impuls voor de Vlaamse hedendaagse kunstcollectie.

Een twaalfkoppige commissie, bestaande uit vertegenwoordigers van verschillende musea voor hedendaagse kunst in Vlaanderen, heeft met deze middelen 256 kunstwerken aangekocht. Deze werken zijn verdeeld over diverse musea in Vlaanderen, waarvan 42 stuks hun weg hebben gevonden naar het S.M.A.K. In de tentoonstelling genaamd Motel Corona, vernoemd naar het gelijknamige werk uit 1994 van Liliane Vertessen, presenteren we een selectie van deze kunstwerken.

De tentoonstelling bevat werken van onder andere Elke Andreas Boon, Dries Boutsen, Ricardo Brey, Manu Engelen, Pélagie Gbaguidi, Maud Gourdon, Hamza Halloubi, Joke Hansen, Emilio Lopez-Menchero, Kurt Ryslavy, Elly Strik, Patrick Van den Eynde, Koen van den Broek, Guy Van Bossche en Liliane Vertessen.

Onli­ne tic­kets S.M.A.K.

Liever geen wachtrijen aan de kassa? Zeker zijn dat je het S.M.A.K. kan ontdekken wanneer jij daar zin in hebt? Boek dan vooraf je tickets en geniet met volle teugen van je bezoek!

Boek hier je tickets