Sportievelingen kunnen alvast de benen insmeren, want in het voorjaar verken je de mooiste plekjes van Gent tijdens de Sofico Gent Marathon.

De Sofico Gent Marathon is dé voorjaarsmarathon in België. Het parcours (5 km, 11 km, halve marathon, marathon) brengt je langs de mooiste plekjes van de Arteveldestad. Je start (en finisht) aan de Topsporthal.

Hoe Gent bereiken?

Tijdens de passage van de lopers is er geen doorgang mogelijk op het parcours

Met het openbaar vervoer

Tramlijnen rijden volgens hun normale dienstverlening, maar bepaalde buslijnen worden omgeleid. Raadpleeg de routeplannen van De Lijn voor meer informatie

Met de wagen

Het volledige parcours is parkeervrij en bovendien niet toegankelijk tijdens de passage van de lopers. Parkeer je wagen op een P+R aan de rand van de stad en maak gebruik van het openbaar vervoer of de shuttlebus om de binnenstad te bereiken. Liever parkeren in een ondergrondse parking in het centrum? Hou er dan rekening mee dat Parking Vrijdagmarkt enkel bereikbaar is via de Kammerstraat en Parking Sint-Michiels niet bereikbaar is tijdens de passage van de lopers. 

Opgelet: P+R Watersportbaan is buiten gebruik van vrijdag 24 maart tot maandag 27 maart. Er rijdt dus ook geen shuttle tijdens deze periode.

Met de fiets

Er worden bepaalde fietsassen en -straten ingenomen dus hou rekening met de aangebrachte signalisatie. Op de Zuiderlaan worden extra fietsenstallingen voorzien. 

Parcours 11 km - halve marathon - marathon