Ganda, zoals Gent oorspronkelijk heette, is ontstaan aan de samenvloeiing van de Leie en de Schelde. Nu ligt op die plek een jachthaven voor passanten, Portus Ganda.

De Nederschelde, ooit gedempt om plaats te maken voor koning auto, wordt vandaag in zijn volle glorie hersteld. Bruggen en parkjes, gezellige terrasjes en een prachtig gerestaureerd art-decozwembad: het zorgt voor één van de mooiste (nieuwe) hoekjes van Gent. 

Op een houten constructie in het water aan het zwembad Van Eyck vertoeft een rood naakt meisje, ook wel de Gentse Lorelei genoemd. Het meisje met de koptelefoon is het werk van beeldhouwer Johan Meirlaen, die het beeld op een avond met een bootje op het houten staketsel plaatste. De eerste dagen na de plaatsing was de kunstenaar achter het werk een mysterie, nu is het rode meisje van Johan Meirlaen een deel van Portus Ganda.

Meer aan in Portus Ganda en je bevindt je op minder dan een kilometer van het hart van de stad. In het prachtige Van Eyck-zwembad vind je alle mogelijke accommodatie.

Wil je een plaats voor je boot reserveren in Portus Ganda? Stuur dan een mailtje naar het adres in de contactgegevens.

Lorelei
De informatie gaat verder onder de afbeeldingen.