Even op adem komen tussen twee museumbezoeken? Of gewoon genieten van de architectuur of het groen? Dat is geen probleem in Gent. De stad bulkt van de adressen waar je een lekker (warm) drankje en een goed hapje kunt afhalen, en is ook nog eens gezegend met de tofste plekjes om van dat lekkers te genieten.

Onze favoriete pauzeplekjes

  • Het Maaseikplein aan de voet van de Sint-Baafskathedraal is een supertof parkje met picknicktafels, trampolines in het gras, houten schaapjes om op te klauteren. Ideaal met kleine kindjes, deze!
  • De schitterende tuin van de Sint-Pietersabdij, mét wijngaard en ruïne, is een oase in de stad die je gratis kunt bezoeken. Het is er heerlijk toeven, ook met iets lekkers, en je zou vergeten dat je in Gent bent.
  • Aan jachthaven Portus Ganda zijn nog twee zalige pauzeplekken te vinden: het Veermanplein en het Coyendanspark. Hier zit je in het groen, met uitzicht op het water en de Sint-Baafsabdij. Loopruimte voor de koters zat ook hier.
  • Een tijdloze optie is het Zuidpark of Koning Albertpark, een lapje groen in neobarokke stijl, waar stoeltjes staan die je naar believen kunt gebruiken en verplaatsen. Heb je kinderen? Zet je dan in de buurt van het speeltuintje en geniet van een paar minuten rust.
  • Verder telt Gent heel wat speeltuinen en parken om even halt te houden om wat te eten of te drinken. Keuze genoeg, je hoeft niet eens op voorhand te plannen. Duik de stad in en laat je leiden, zouden we zeggen!

Onze ‘huisregels’

De stad doet er alles aan om de parken goed te verzorgen en ze van voldoende vuilnisbakken te voorzien. Zorg er daarom voor de plek waar je gepauzeerd hebt netjes achter te laten.

Moet je nodig? Zoek dan een van de openbare toiletten op in de stad, er zijn er genoeg rond de parken, parkings en officiële stadsgebouwen.