-2°C / 28°F

Onbewolkt

Zoeken

FAQ

Bestaat er een ticket voor alle musea samen?

De CityCard Gent is de voordelige all-in toegangskaart tot alle belangrijke monumenten, musea én topattracties van Gent. Ze geeft ook toegang tot een boottochtje en bus en tram.

Voor dit all-in pakket betaal je slechts 25 of 30 euro en kan je respectievelijk 48 of 72 uur lang de stad induiken. Voor jongeren onder de 19 zijn de meeste Gentse musea gratis, dus zij hebben geen CityCard nodig.

Bij elke toegang wordt de kaart ingelezen. Behalve op tram of bus. Daarom moet je de begindatum van gebruik invullen op de achterzijde en de pas aan de chauffeur/controleur tonen.

De City Card is te koop in het infokantoor Visit Gent, de musea, monumenten, hotels en de Lijn.

Bestaat er een uitgestippelde wandeling?

Er bestaat een uitgestippelde stadswandeling waar je op korte tijd (een tweetal uren) kan kennismaken met alle hoogtepunten van de historische binnenstad.

Deze is gratis te verkrijgen in ons infokantoor Visit Gent, hier te downloaden of interactief te beleven.

Hoe geraak ik vanuit het Gent Sint-Pietersstation tot in het historisch centrum/infokantoor/kunstenkwartier?

Het station Gent-Sint-Pieters ligt op ongeveer 40 minuten wandelen van het historisch centrum.  Met tram 1 (richting Wondelgem/Evergem) bereik je het  centrum in 15 à 20 minuten, afstappen aan halte “Gravensteen”. Hier vindt u ook het toeristisch infokantoor.

Een ticket  voor de tram kost 3 euro en is te koop aan de automaat of in de Lijnwinkel of bij de bestuurder. Het biljet enkele rit volgt een tijdstarief van 60 minuten, waarbinnen u onbeperkt mag overstappen. Na 60 minuten mag u uw rit uitrijden, maar overstappen kan niet meer. 

In het kunstenkwartier vindt u o.a. het Museum voor Schone Kunstenhet SMAK en het STAM. Deze musea liggen  op 15-20 minuten wandelen van het station Gent Sint Pieters.  De overzichtelijke voetganger bewegwijzering brengt u moeiteloos op uw bestemming. Je kan ook tram 1 (richting Wondelgem/Evergem) nemen,  en afstappen aan halte “Van Nassaustraat”. 

Waar kunnen we een boottochtje maken op de Gentse binnenwateren?

De verschillende rederijen kunt u vinden op de Graslei, de Korenlei, de Vleeshuisbrug Groentenmarkt en de Kraanlei.

Boottochten op de Gentse binnenwateren

Waar kunnen we terecht voor een culinaire wandeling?

Als individuele bezoeker kan je elke zaterdag sneukelen in stijl. Deze culinaire wandeling wordt georganiseerd door Vizit, vertrekt om 15u30 en duurt 2 uren.

Enkel op reservatie via www.vizit.be.

Afspraak in het infokantoor Visit Gent

Wat mogen we niet missen in Gent?

De belangrijkste bezienswaardigheden in Gent zijn de Sint-Baafskathedraal met het Lam Gods, het Gravensteen, de Graslei en Korenlei. Deze liggen op wandelafstand van elkaar in het historische stadscentrum. U kan uw gratis wandelplan afhalen in het toeristisch infokantoor, Oude Vismijn, Sint Veerleplein 5 (tegenover het Gravensteen).

10 tips van de top

Welke zijn de belangrijkste shoppingstraten in Gent?

De belangrijkste winkelstraten zijn onder andere de Veldstraat, Zonnestraat, Kouter, Brabantdam, Vlaanderenstraat, Koestraat, Mageleinstraat, Henegouwenstraat, Hoogpoort en Onderbergen.

Klik hier voor het shoppingplan

Zijn de winkels open op zondag in Gent?

Op zondag zijn de winkels gesloten, enkel tijdens de eindejaarsperiode zijn er "koopzondagen".

Een leuk alternatief zijn de typische markten op zondagmorgen.

Zijn er geleide stadswandelingen waar we kunnen bij aansluiten?

Als individuele bezoeker kunt u aansluiten bij een kennismakingswandeling in het historisch centrum. Deze wandeling vertrekt om 14.00 uur in het toeristisch infokantoor en duurt 2 uren.

Wanneer?

  • Van mei t.e.m. september: dagelijks (maar NIET tijdens de Gentse Feesten)
  • April: op zaterdag en zondag en ook op Paasmaandag.
  • Oktober t.e.m. maart: enkel op zaterdag

Van maandag t.e.m. vrijdag in combinatie met een bezoek aan het stadhuis.Op zaterdag en zondag in combinatie met een bezoek aan de Sint-Baafskathedraal.

Inschrijven enkel ter plaatse tussen 13.00 en 14.00 uur in het infokantoor Visit Gent