Het Circulatieplan weert het doorgaande verkeer uit de binnenstad. Voetgangers, fietsers, bussen en trams krijgen meer ruimte en automobilisten die écht in de stad moeten zijn, kunnen hun bestemming vlotter bereiken.

De stad wordt hiervoor in zeven sectoren verdeeld. Autoverkeer tussen de verschillende sectoren verloopt langs de stadsring (R40). Je check dus best op voorhand welke invalswegen je kunt gebruiken om jouw bestemming, binnen de specifieke sector, vanaf de ring te bereiken. Het centrum en de centrumparkings blijven bereikbaar voor auto’s. Ook alle logiesverstrekkende bedrijven blijven bereikbaar.
Hier vind je per sector een overzicht van de mogelijkheden.

Parkeren

Het autovrije gebied in de historische binnenstad wordt uitgebreid en afgebakend met specifieke verkeersborden. Je mag het gebied niet inrijden zonder vergunning en je mag er niet parkeren. Om te parkeren kun je gebruik maken van de ondergrondse parkeergarages of de park-and-rides.

Parking van hotels zijn bereikbaar

De centrumhotels zijn bereikbaar met de wagen. Om gebruik te maken van de parkings van deze hotels heb je een vergunning nodig. Die kun je krijgen bij je hotel.
Je laat bij reservatie aan het hotel weten dat je een parkeerplaats nodig hebt en geeft je nummerplaat op. Kom je met een huurwagen, dan laat je dit weten aan het hotel.