Hallo, dag lekkerbek en snuisteraar. Je treft het! Gentenaars zijn eigenzinnige verzamelaars en Bourgondiërs. In Gent is het goed vertoeven, goed proeven. Geef gerust toe aan je innerlijke lekkerbek tijdens je citytrip in Gent. Op onderstaande (vers)markten haalt elke foodie en verzamelaar zijn/haar hartje op. Proef lokale en verse producten. Bloemen, vogels, een origineel souvenir of gewoon een verse krop sla, je vindt het hier. Gent is van alle markten thuis en heeft elk weekend heel wat snuisterplezier voor je in petto. Iedereen is welkom in Gent, voor alle smaakpapillen wat wils.

Voor boekenwurmen en foodies

  • Bloemenmarkt: Heb je groene vingers of niet? Mis tijdens je citytrip in Gent de sfeervolle befaamde bloemenmarkt op zondagochtend op de Kouter niet. Een plant/boeket kopen en dan uitgebreid brunchen of aperitieven. Spek naar den bek van elke Gentenaar. 
  • Boekenmarkt: Boekwurmen kunnen zich tegoed doen aan de boekenmarkt op zondagochtend in de Ajuinlei.
  • Typische, lokale markt: Op vrijdagochtend vind je op de Vrijdagmarkt lokale lekkernijen die smaken naar meer.
  • Brocante Bij Sint-Jacobs: De snuistergrage antiek-brocantejagers vind je in Gent op vrijdag, zaterdag- & zondagochtend Bij Sint-Jacobs. 
  • Groenten- en ambachtenmarkt: Biologische groenten koop je op vrijdagen op de Groentenmarkt. Op hetzelfde plein duik je zaterdag en zondag de geschiedenis in op de ambachtenmarkt. Je ontdek er de Gentse ambachten uit een ver verleden.

Gent verwent, eens Bourgondiër, altijd Bourgondiër. ;-)