Hoe zou het Lam Gods er uit zien als het vandaag gemaakt zou worden? Twaalf kunstenaars en kunstenaarsduo’s kozen een paneel uit het beroemde altaarstuk en creëerden speciaal voor ‘OMG! Van Eyck was here’ en het VRT-programma ‘Iedereen Beroemd’ een eigen versie ervan.

Van september tot  eind november was het ‘Het Lam Gods 2.0’ een wekelijks terugkerend item in het druk bekeken programma Iedereen Beroemd. De programmamakers volgden in het kader van het Van Eyck-jaar een aantal gerenommeerde kunstenaars tijdens het creatieproces. In de laatste uitzending werden alle nieuwe panelen samengebracht in de Sint-Baafskathedraal voor een indrukwekkend finaal overzicht.

Het unieke project, waar Cultuur Gent en de VRT samen de schouders onderzetten, brengt verschillende disciplines samen: schilderkunst, beeldhouwkunst, performance art, street art, textielkunst, fotografie, mixed media, … Gentse kunstenaars Ben Benaouisse, Paulien Verhaest (Blommm) & Ceepil, Jan Matthys, Flexboj & L.A en Patsy Van Damme lieten zich net als Herr Seele, Marijs Boulogne, Tom Liekens, Anne-Mie Van Kerckhoven, Karel Hadermann, Chrostin en Benoît Van Innis inspireren door het wereldberoemde werk van Jan Van Eyck.

Herbekijk alle episodes van Het Lam Gods 2.0 hier.

Chrostin maakt haar eigen versie van één van de panelen van het Lam Gods