Van Eyck recepten April

Wist je dat? De Leiebrug die de Zuivelbrugstraat met de Meerseniersstraat verbindt na 1476 de naam Suvelbrug of Zuivelbrug kreeg precies omdat ze uitgaf op de Vrijdagmarkt?
Aan laatmiddeleeuwse recepten die melding maken van kaas, melk, boter of eieren geen gebrek. Zo werden er toen al recepten genoteerd van quiches met kaas en groene kruiden, koekjes die bereid werden met melk of kaas en voorts ook van gepocheerde eieren die in alle mogelijke kleuren van de regenboog werden geserveerd. Sommige eieren werden – volgens een recept uit een Duits kookboek aan het einde van de 15de eeuw – zelfs aan een spit gebraden. Als eerste stap werden de eieren hiervoor uitgeblazen, gekleurd en vermengd met spek en peterselie. Vervolgens werden de eierschalen opgevuld met dit mengsel, waarna het ei aan het spit werd gegaard. Vandaag blijft quiche een populaire lunchoptie en ook kaaskoekjes hebben als aperosnack de tand des tijds overleefd.
Ingrediënten voor ongeveer 75 stuks:
Ingrediënten voor basisrecept per persoon