Met een fiets onder jouw bips ontdek je de mooiste fietspaden langs Gentse waterkes, kastelen en gezellige pitstops.

De Route

Gent en fietsen, dat is als kaas op je pasta. Het maakt het allemaal net iets beter. Deze fietsroute is goed voor 53km fietsplezier langs de mooiste fietspaden in Gent en omgeving. Uiteraard ga je niet in het wilde weg fietsen. Deze route is doorspekt met leuke weetjes over de verschillende herkenningspunten.

Wist je dat... Mozart nog heeft gespeeld op het orgel in de Baudelokapel?

Genietend van het mooie uitzicht word je wijzer op deze ontdekkingstocht doorheen de ruimere omgeving van Gent. 

Klaar? Vertrekken maar!

Haal de routekaart op in één van de Fietspunten of het infokantoor van Visit Gent. Of maak het jezelf nog makkelijker en download de digitale versie van de route (zowel voor smartphone als voor gps). Met deze route maak je gebruik van het veer in Afsnee en Baarle-Drongen (enkel geopend van mei tot en met september). Je kan ook kiezen voor een route zonder deze 2 veren (51km i.p.v. 53km).

Maak je tocht extra speciaal met jouw perfecte huurfiets. Een stadsfiets of bakfiets met of zonder trapondersteuning, een tandem voor volwassenen of met kinderen, een longtailfiets, kinderfiets of een fietskar: je kan het allemaal bij de Fietsambassade en de Fietspunten huren.

Kom langs, kies je fiets en trappen maar. Zo simpel is het. Neem je vrienden, kinderen of picknickmand mee en geniet van Gent.