Alles begint bij een illustratie, ook bij Jan Van Eyck. Hij heeft een uitmuntend oog voor detail en zet de kleinste miniaturen om in realistische figuren. In navolging van zijn meesterschap hebben een aantal illustratoren unieke creaties gemaakt op basis van Van Eyck zijn werken.

Maak kennis met de illustratoren

De producten van deze makers kan je verkrijgen bij de makers zelf of in de Van Eyckshop.

Jozais Boone, Middeleeuwse drukkunst

Jozias Boone, letterzetter en drukker, heeft verschillende bekende Gentse tekenaars (oa. Gert Dooreman, Stijn Felix, Randall Casaer en Vladimir Ivaneanu)  warm gemaakt om een originele tekening te maken geïnspireerd op het Lam Gods die hij met 15de-eeuwse druktechnieken in een luxe portfolio zal aanbieden. Alle tekeningen zijn genummerd en ondertekend door de kunstenaar.

Carll Cneut, een wereld groter dan het blad

Carll Cneut is een internationaal gerenommeerd illustrator. Zijn detailuitwerking is subliem, net zoals bij de gebroeders van Eyck. Carll gaat ons verrassen met één tekening en het is uitkijken naar de mooie en leuke hebbedingen die getooid zijn met zijn creatie.

Peter Goes, verhalen met een speels karakter

Peter Goes studeerde aan het KASK in Gent en is een gekend illustrator van boeken. Hij heeft een Lam Gods-tijdlijn gemaakt en een speels lammetje om leuke exclusieve hebbedingen mee te produceren. Uitkijken dus!

Jan Van Der Veken, zweven tussen toekomst en verleden

Jan Van Der Veken zijn stijl is een herwerking en verderzetting van de Atoomstijl en De Klare Lijn. Hij ontving in 2016 de Cultuurprijs van de Stad Gent voor het enthousiasme in zijn tekenwerk en in heel zijn carrière. Hij is de tekenaar van de nieuwe graphic novel over Jan Van Eyck en het Lam Gods.

Sabien Clement, poëtische beelden op papier

Sabien Clement  wil met haar tekeningen je blik op de wereld verwarmen met een glimlach of raken omdat haar illustraties soms het stille onverwoordbare verwoorden. Voor haar is het Lam Gods een verhaal over onvoorwaardelijk  moeder zijn, haar kleine Lam voorbestemd om de mensheid te redden. Haar tekeningen worden gebruikt voor leuke hebbedingetjes.

Pieter De Poortere, een beeld zegt meer dan 1000 woorden

Speciaal voor het Van Eyck-jaar maakte Pieter de Poortere een zoekboek. In het boek zijn de figuren van het Lam Gods uit hun schilderij gestapt en doorkruisen ze de hele stad. En dan gebeurt het al eens dat ze een bekende Gentenaar tegen het lijf lopen. Leuk om het schilderij op een andere manier te leren kennen.

Het nalatenschap in de hedendaagse kunstvormen

Illustraties zijn meer dan louter tekeningen; ze vertellen een verhaal, wekken emoties op of inspireren tot meer. Van kalligrafie tot een volledige kunstinstallatie, laat je in vervoering brengen door deze activiteiten.

Ontdek alle creaties in de Van Eyck-shop