Waar Brussel er één van heeft, heeft Gent er maar liefst vier van. Boven de ingang van restaurant Nestor aan de Kraanlei prijkt één trotse Manneke Pis, Nestor, en twee Meisjes Pis, Lena en Luna.

Het bronzen beeldje Manneke Pis Nestor stond er al langer, maar het is naar aanleiding van de 10de verjaardag van de Gentse vereniging De Sosseteit van de Gensche Mannekes Pies Twielink dat de twee meisjes erbij kwamen. Lena en Luna werden in 2014 naast Manneke pis Nestor geplaatst. Hun namen hebben de meisjes trouwens te danken aan een echte Gentse tweeling. Het is kunstenaar Stefaan De Visscher die de meisjes ontworpen heeft.

Om de beeldjes ook echt tot leven te brengen en ze ook echt te laten plassen kunnen ze aangesloten worden op de waterleiding. Ondanks dat dit nog niet het geval is, zou dit ervoor zorgen dat Gent voor het eerst beeldjes heeft die kunnen plassen. Een echte toeristische trekpleister dus.

Het vierde en stenen beeldje kun je trouwens terugvinden in Het Huis van Alijn. Reden te meer dus om een klein beetje verder langs de Kraanlei te wandelen en ook het museum Het Huis van Alijn een bezoekje te brengen.