Rijke Gentse industriëlen gaven in de eerste helft van de 19e eeuw de aanzet tot het bouwen van een nieuwe, luxueuze opera. Het moest het uithangbord worden voor hun net verworven rijkdom en dus werd niet op een krulletje meer of minder gekeken. In de prachtige, hoefijzervormige spektakelzaal was zien net zo belangrijk als gezien worden. De indrukwekkende kroonluchter is een attractie op zich, net als de drie salons, samen 90 meter lang. 

De Gentse opera is de thuishaven van Opera Ballet Vlaanderen. Op het podium brengen de beste artiesten uit binnen- en buitenland vernieuwende en ontroerende voorstellingen. Boven het podium kun je de Nederlandse en Engelse vertaling meevolgen zodat je begrijpt wat er gezongen en gezegd wordt. En onder het podium speelt het groot Symfonisch Orkest.

De zaalmedewerkers staan helpen je graag en wijzen je de weg in het prachtige gebouw. Een mooie voorstelling in een unieke setting bij Opera Ballet Vlaanderen is altijd een onvergetelijke belevenis. Kom langs en ervaar het met je eigen ogen en oren

De informatie gaat verder onder de afbeeldingen.