Kunstliefhebbers van hedendaagse kunst kunnen het S.M.A.K. tijdens hun weekend in Gent niet links laten liggen. Het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst, kortweg S.M.A.K., werd opgericht in 1999 en ligt tegenover het MSK in een voormalig casinogebouw. Dynamisch en eigenzinnig.

De stad Gent is eigenwijs en zo ook haar museum voor actuele kunst. De vaste collectie van nationale en internationale topwerken wordt gepresenteerd in voortdurende wisselwerking met originele, vaak gedurfde tentoonstellingen. Langzaam bekomen van de vele indrukken doe je in het museumcafé.

Volksheld Jan Hoet, kunstpaus van Gent

Onder de bezielende leiding van conservator en kunstpaus Jan Hoet, een spraakmakend figuur, kreeg de voormalige ‘afdeling Actuele Kunst’ van het MSK haar eigen museum, het S.M.A.K. De vaste collectie van dit museum voor hedendaagse kunst bezit nationale en internationale topwerken van kunstenaars uit de Cobra, popart, minimal art, conceptuele kunst en arte povera, die ondertussen tot de wereldtop behoren.

Wolkenmeter, Jan Fabre op ‘t dak van ‘t S.M.A.K.

Interessant weetje: Let eens op de sculptuur van Jan Fabre op het dak: het lichaam van ‘de man die de wolken meet’ is gemodelleerd naar dat van Fabre zelf, terwijl het gezicht dat van zijn overleden broer is.

Boekjebezoek

Via deze link kan je je bezoek online aanvragen. Het team van BOEKjeBEZOEK informeert je dan zo snel mogelijk over de concrete reservatie van je bezoek. 

Praktische informatie