Start je bezoek van je stedentrip met een bezoek aan de ‘Kuip’ van Gent, het historische centrum. Een stadswandeling van een tweetal uur. Ruik de mystiek, laat je leiden naar het Gravensteen, de Gras– en Korenlei en de drie bekende Gentse torens. Geef je ogen de kost, verken de moderne architectuur van de Stadshal en het rustieke Patershol, een oude wijk met een middeleeuws stratenpatroon, propvol restaurantjes. Juist, de Gentenaar is een sociaal dier, een Bourgondiër.

Flaneren, verdwalen en vinden in Gent

Gent is een stad op mensenmaat, gooi gerust het handige wandelplan over de haag en ga je neus achterna. Wat je zelf ontdekt, smaakt gewoon beter. Gent is een cultuurcocktail. Kuier naar hartenlust. Wandel door het grootste autoluwe voetgangersgebied van Europa. Je loopt straat in en straat uit en beleeft het echte Gent, te midden van haar eigenzinnige inwoners die deze stad levendig houden.

Gent in een notendop - wandelplan

Tijdens deze trip door het historisch centrum maak je kennis met de hoogtepunten die dit stadsdeel te bieden heeft.

Deze brochure is enkel digitaal verkrijgbaar.

Waar Gent de mosterd haalt

Kom je tijdens je stadswandeling in Gent langs de Groentenmarkt, neem dan even een pittige of zoete pauze. Proef er van de Gentse neuzen, de cuberdons, aan de kraampjes. Loop zeker eens binnen bij Tierenteyn-Verlent en vlieg terug in de tijd, een uniek stuk Gents erfgoed. Proef de goddelijke artisanale mosterd en pickles.

Feeërieke wandeling, Gent, straalt in het donker

Wie kan wachten tot de duisternis valt wordt extra beloond met magische lichtaccenten. Bij zonsondergang krijgt Gent een stralende metamorfose. Vurig Gent staat dan in lichterlaaie

Uitgelicht voor een wandeling

Een wijze toer langs de mooist verlichte plekjes en gebouwen? Volg de uitgestippelde lichtwandeling en ga zelf op ontdekking! Je start aan de Kouter voor een wandeltocht van een 5-tal kilometer. De wandeling neemt je mee langs alle highlights van de Gentse stadsverlichting.

Als je de volledige toer stapt, reken dan met ongeveer twee uur. En start best niet te laat. Want om klokslag 12 uur ’s nachts maakt de sfeerverlichting plaats voor de functionele verlichting! Plan je de wandeling met één van de gidsen. Of ga zelf ontdekking en download hier alvast de kaart!