Al sinds 1874 brengen tal van trams reizigers van punt a naar b in de stad. De eerste trams werden voortgetrokken door paarden en vervoerden reizigers tussen het Gentse Zuidstation en de Dampoort. Sindsdien is er uiteraard heel wat veranderd. Deze tentoonstelling neemt je mee in de geschiedenis van de tram in Gent.

Zowel reizigers als tramlijnen, haltes, stelplaatsen en tramrijtuigen hebben de laatste 150 jaar een ware metamorfose ondergaan. Accutrams, drieassers en PCC-trams zijn intussen echte museumstukken geworden en ook de bevolking evolueerde mee. Deze tentoonstelling leert je alles over de Gentse tramrijtuigen, het boordpersoneel, de (verdwenen) lijnen en hoe de tramwereld er achter de schermen uitziet.

150 jaar trams in Gent

Deze tentoonstelling is een initiatief van Meta vzw en onderdeel van een evenement met dezelfde naam.

Tijdens het weekend van 18 mei staat het historische centrum in het teken van trams van vroeger en nu. Tijdens een tramparade kun je een rit maken met de unieke trams en proeven van 150 jaar tramgeschiedenis.

Deze acti­vi­teit vindt plaats op een loca­tie die bin­nen de lage-emis­sie­zo­ne ligt

Kom je met de wagen naar Gent? Check dan eerst of je de binnenstad mag inrijden of niet. Propere wagens mogen de stad binnenrijden, vervuilende wagens moeten betalen. Mag jouw voertuig binnen, maar heb je geen Belgische of Nederlandse nummerplaat? Dan moet je ALTIJD registreren! 

Kom hier alles te weten over de lage-emissiezone (LEZ) in Gent