Boekbar ontstond toen Dirk Imschoot een thuis zocht voor zijn collectie boeken uitgevoerd, gedrukt en uitgegeven zijn door de uitgeverij Imschoot. Hij wou deze aan het publiek tonen en vond een ideale locatie op de hoek van de Ottogracht en de Baudelostraat.

Drukkerij Imschoot was in de drukkers– en uitgeverswereld gekend voor zijn technologie van de boekdrukkunst. Dirk Imschoot kwam in 1972 in de drukkerij van zijn vader en verlegde het accent naar de hedendaagse kunst. Dit betekende dat er naast de drukkerij ook een uitgeverij nodig was. De Gentse uitgeverij Imschoot, was actief van 1987 tot 2006 en publiceerde meer dan 130 kunst- en kunstenaarsboeken. De uitgeverij verwierf internationale bekendheid met een reeks boeken die werden ontworpen door hedendaagse visuele kunstenaars.

Dirk geeft met veel plezier een woordje uitleg over de kunstenaarsboeken en de kunstenaars. Hij vertelt graag anekdotes over de periode dat de boeken gedrukt werden. Daarnaast vind je in Boekbar ook een deel tweedehandsboeken over reizen, romans e.d. Elke maand vindt er een tentoonstelling plaats. De meeste kunstenaars die tentoonstellen, hebben te makken met boeken of hedendaagse kunst.

Terwijl je in de boeken snuistert, kun je genieten van een glas wijn, bier, een cocktail of mocktail, koffie en huisgemaakt gebak.

De informatie gaat verder onder de afbeeldingen.