Fotograaf en verhalenverteller Jelle Vermeersch keerde terug naar zijn roots met een oude tractor en beestenkar als opnamestudio. Hij ontmoette en luisterde naar de bewoners van den buiten. Deze tentoonstelling is het verslag van zijn reis van tweeduizend kilometers door het platteland, dwars door de seizoenen heen.

Vermeersch ging heel België rond en bezocht de Westhoek, de Borinage, de Ardennen, Limburg en ging via de Polder en Zeeland terug naar Gent. Onderweg maakte hij portretten en voerde hij gesprekken van en met mensen van wie het kleine verhaal onlosmakelijk verbonden is met de grote geschiedenis van het platteland. Het resultaat van zijn reis is een prachtig patchwork in woord en beeld van soms harde waarheden.

Deze acti­vi­teit vindt plaats op een loca­tie die bin­nen de lage-emis­sie­zo­ne ligt

Kom je met de wagen naar Gent? Check dan eerst of je de binnenstad mag inrijden of niet. Propere wagens mogen de stad binnenrijden, vervuilende wagens moeten betalen. Mag jouw voertuig binnen, maar heb je geen Belgische of Nederlandse nummerplaat? Dan moet je ALTIJD registreren! 

Kom hier alles te weten over de lage-emissiezone (LEZ) in Gent
De informatie gaat verder onder de afbeeldingen.