De stichting Liedts-Meesen bouwde een indrukwekkende kunstcollectie op. Een deel ervan kun je permanent bewonderen in de binnen- en buitenruimtes van Zebrastraat. De collectie is veel omvangrijker dan dat en veel van haar kunstwerken zijn nooit aan het brede publiek getoond. Deze tentoonstelling brengt daar verandering in. Curator Ignace Devoldere stelde een eigenzinnige selectie samen met werk van internationaal en nationaal bekende en minder bekende kunstenaars waarvan de meesten nog steeds actief zijn.

Passie en een persoonlijk gevoel voor schoonheid liggen aan de basis van de diverse kunstcollectie van de familie Liedts-Meesen. Daarbij steun(d)en ze vooral jonge en minder bekende kunstenaars. 

Curator Ignace Devoldere respecteerde bij het selecteren van de werken de eclektische samenstelling van de collectie. Hierdoor hangen abstracte en narratieve werken in elkaars buurt of gaan de kunstwerken van bekende en minder bekende kunstenaars met elkaar in dialoog. De tentoonstelling laat op een verrassende wijze tekeningen, schilderijen, videokunst, digitale kunst, grafisch en ruimtelijk werk zien van Francis Alÿs, Pierre Soulage, Lee Lee Nam, Pjeroo Roobjee, Dirk Braeckman, Camiel Van Breedam, Honoré D’O, Hans Vandekerckhove, Guy Slabbinck en vele anderen.

Deze acti­vi­teit vindt plaats op een loca­tie die bin­nen de lage-emis­sie­zo­ne ligt

Kom je met de wagen naar Gent? Check dan eerst of je de binnenstad mag inrijden of niet. Propere wagens mogen de stad binnenrijden, vervuilende wagens moeten betalen. Mag jouw voertuig binnen, maar heb je geen Belgische of Nederlandse nummerplaat? Dan moet je ALTIJD registreren! 

Kom hier alles te weten over de lage-emissiezone (LEZ) in Gent