Op het STAMplein, een apart stukje museum met wisselende programmatie, in het STAM kun je het erfgoedproject “De vierkante kilometer” bezoeken. Hier kom je alles te weten over de wijk Dampoort.

Historian in residence Tina de Gendt en onderzoekster Thirza Vandenabeele verdiepen zich in de geschiedenis van de wijk rond het station Gent-Dampoort. De Dampoort vormt in tegenstelling tot Ledeberg, Rabot en de Brugse Poort die eerder centraal stonden in 'De vierkante kilometer' geen echte ‘buurt’. Het bevat delen van de wijken Ham, Macharius, Dendermondsesteenweg en Antwerpsesteenweg.

Onli­ne tic­kets STAM

Liever geen wachtrijen aan de kassa? Zeker zijn dat je het STAM kan ontdekken wanneer jij daar zin in hebt? Boek dan vooraf je tickets en geniet met volle teugen van je bezoek!

Boek hier je tickets

Deze acti­vi­teit vindt plaats op een loca­tie die bin­nen de lage-emis­sie­zo­ne ligt

Kom je met de wagen naar Gent? Check dan eerst of je de binnenstad mag inrijden of niet. Propere wagens mogen de stad binnenrijden, vervuilende wagens moeten betalen. Mag jouw voertuig binnen, maar heb je geen Belgische of Nederlandse nummerplaat? Dan moet je ALTIJD registreren! 

Kom hier alles te weten over de lage-emissiezone (LEZ) in Gent
De informatie gaat verder onder de afbeeldingen.