Op het STAMplein, een apart stukje museum met wisselende programmatie, in het STAM kun je het erfgoedproject “De vierkante kilometer” bezoeken. Hier kom je alles te weten over de wijk Ledeberg.

Historian in residence Tina de Gendt ging met een enthousiaste groep ‘herinneraars’ in Ledeberg op zoek naar verborgen geschiedenissen. Ze gingen op zoek naar urban legends en legden open vragen op tafel. Over de wijk en haar inwoners, over de stad, over gisteren, vandaag, morgen, en over zoveel meer. Het resultaat van hun zoektocht ontdek je in het STAM.

Onli­ne tic­kets STAM

Liever geen wachtrijen aan de kassa? Zeker zijn dat je het STAM kan ontdekken wanneer jij daar zin in hebt? Boek dan vooraf je tickets en geniet met volle teugen van je bezoek!

Boek hier je tickets

Deze acti­vi­teit vindt plaats op een loca­tie die bin­nen de lage-emis­sie­zo­ne ligt

Kom je met de wagen naar Gent? Check dan eerst of je de binnenstad mag inrijden of niet. Propere wagens mogen de stad binnenrijden, vervuilende wagens moeten betalen. Mag jouw voertuig binnen, maar heb je geen Belgische of Nederlandse nummerplaat? Dan moet je ALTIJD registreren! 

Kom hier alles te weten over de lage-emissiezone (LEZ) in Gent
De informatie gaat verder onder de afbeeldingen.