De Gentse Fieste, dat is niet alleen doorzakken tot de zon opkomt. Let op, je moet dat zeker eens meegemaakt hebben, maar daarnaast kan je ook gewoon met het gezin naar de Feesten komen. Op de verschillende Gentse pleinen gaan allerlei leuke activiteiten door voor ’t jonge volkje.

To do met de kroost

Je moet niet lang zoeken naar een kindvriendelijke activiteit in het programmaboekje van de Gentse Feesten: van een uit de kluiten gewassen kermis op de Vrijdagmarkt over workshops allerhande tot een vrolijk kinderdorp in het Koning Albertpark aan De Zuid, kiezen is sowieso verliezen. Of doe gewoon een toertje door de stad en laat je verrassen door de straatartiesten onderweg. En niet te missen: beklim de 444 trappen van de Sint-Baafskathedraal. De toren is enkel toegankelijk tijdens de Gentse Feesten.  

Voedsel en drankskes

Die hongerige monden moeten natuurlijk ook gevoed worden! Op de Gentse Feesten kan je een eet- en drinkkraampje naar keuze uitkiezen, opties genoeg. Nood aan een uitpufpauze? Zoek dan met je gezin een kindvriendelijk restaurant op in de stad. Op zoek naar een ervaring? Tijdens de Feesten kan je elke dag een middeleeuws ontbijt proeven in het Industriemuseum.  

Lekker chillen

De Gentse Feesten zijn een toppunt van sfeer, maar soms ook een beetje druk. Heeft je kind eventjes nood aan ontprikkelen, dan kan je bijvoorbeeld een stadspark of verkoelend museum opzoeken. Even samen op adem komen op een rustgevend plekje, om erna weer te kunnen feesten! 

Op tijd naar bed

De Gentse Feesten, da’s tien dagen plezier. Het zou dan ook zonde zijn om maar één dag mee te pikken. Blijf een nachtje slapen en geniet van een gezapiger tempo. Samen gezellig ontbijten, Gent ’s morgens verkennen in alle rust, tussen al het feestgedruis door even uitrusten op de kamer: ook met kinderen is het de perfecte formule.  

‘Pipi doen!’

Met koters moet je een beetje beter voorbereid zijn op een uitstap, nietwaar? We lijsten even op waar je een toiletbezoekje kunt plannen, waar je speelpleinen en parken kunt vinden, en waar je water kunt bijtanken bij warm weer. Een voorbereide ouder is er twee waard! 

Tip: er worden ook verschillende waterbars voorzien in de stad, aan het Zuidpark, Baudelohof en Belfort. Vergeet je drinkfles niet mee te brengen!

Ontdek meer van de Gentse Feesten

Er valt nog zoveel meer te ontdekken op de Gentse Feesten. Van nationale en internationale artiesten, gratis muziek en plezier op 12 pleinen, kinderanimatie op verschillende locaties in de stad en honderden binnen- en buitenactiviteiten.