Deze tentoonstelling met werk van fotograaf Carl De Keyzer neemt je mee naar de Verenigde Staten waar de diepe verankering van religie zich op talrijke plaatsen zichtbaar afspeelt. Je krijgt een beeld van hoe het Amerikaanse geloof de voorbije dertig jaar veranderde.

In 1992 maakte Carl De Keyzer zijn internationale doorbraak met het project “God, Inc.”. Hiervoor trok hij een jaar lang in een kampeerauto door de noordelijke staten om beelden vast te leggen van Amerikanen in hun religieuze ervaring. Veertig werken van dit project kun je bekijken in de crypte van het Geeraard de Duivelsteen. 

De Keyzer keerde in 2019-2020 terug, bezocht sommige plaatsen opnieuw en voegde nieuwe locaties, evenementen en trends toe voor “God, Inc. II”. Op de eerste verdieping en het gelijkvloers van het Duivelsteen kun je 40 werken uit dit project bewonderen.

Deze acti­vi­teit vindt plaats op een loca­tie die bin­nen de lage-emis­sie­zo­ne ligt

Kom je met de wagen naar Gent? Check dan eerst of je de binnenstad mag inrijden of niet. Propere wagens mogen de stad binnenrijden, vervuilende wagens moeten betalen. Mag jouw voertuig binnen, maar heb je geen Belgische of Nederlandse nummerplaat? Dan moet je ALTIJD registreren! 

Kom hier alles te weten over de lage-emissiezone (LEZ) in Gent
De informatie gaat verder onder de afbeeldingen.