Dit najaar focust Europalia op Georgia. Het S.M.A.K. organiseert de eerste museale solotentoonstelling van de Georgische kunstenaar Karlo Kacharava (1964 - 1994) buiten Georgië. Kacharava werd geboren toen Georgië deel uitmaakte van de Sovjet-Unie en stierf in de eerste jaren van de onafhankelijkheid. Dat weerspiegelt zich in zijn werk. Ondanks dat hij maar dertig jaar werd, drukte hij een blijvende stempel op Georgië. Hij inspireerde een hele nieuwe generatie lokale kunstenaars midden in een levendige culturele scène.

Zijn werk omvat talrijke schilderijen, werken op papier, geïllustreerde dagboeken, poëzie, kunstkritiek en cultureel commentaar. En vooral niet te vergeten: de erfenis van een unieke stijl die een nieuwe golf van Georgische avant-garde expressie inluidde. Met deze tentoonstelling kan een breed publiek kennis maken met Kacharava's "inventieve visuele wereld". Het museum nodigt een jongere generatie Georgische kunstenaars uit om met zijn werk in dialoog te gaan.

Deze acti­vi­teit vindt plaats op een loca­tie die bin­nen de lage-emis­sie­zo­ne ligt

Kom je met de wagen naar Gent? Check dan eerst of je de binnenstad mag inrijden of niet. Propere wagens mogen de stad binnenrijden, vervuilende wagens moeten betalen. Mag jouw voertuig binnen, maar heb je geen Belgische of Nederlandse nummerplaat? Dan moet je ALTIJD registreren! 

Kom hier alles te weten over de lage-emissiezone (LEZ) in Gent
De informatie gaat verder onder de afbeeldingen.