Tijdens deze belevingstentoonstelling ga je mee op reis naar het 18de-eeuwse Oost-Indië. Objecten uit lang vervlogen tijden en exotische gebieden komen tot leven in dit uniek reisverhaal.

Met de verhalen van de Gentse priester Michael De Febure en zijn scheepsmakkers in je oren, wandel je door tot de verbeelding sprekende decors waar je spraakmakende en unieke objecten ontdekt, gaande van oude atlassen, prenten en zeekaarten, scheepsmodellen en navigatie-instrumenten tot exotische zeefauna en -flora en maritieme vondsten uit achttiende-eeuwse scheepswrakken. 

De tentoonstelling ademt een sfeer van ontdekking, verwondering en avontuur…, fascinerend voor jong en oud.

Je bezoekt de tentoonstelling met de audioguide. Vlaamse acteurs spraken de tekst in en nemen je mee doorheen de tentoonstelling. De audioguide is beschikbaar in het Nederlands, Frans en Engels.

Wonderlijke Voyage voor kinderen

De allerkleinsten verkennen de tentoonstelling met een boekje en kijker. Als kleine matroos gaan ze op zoek naar de unieke voorwerpen aan boord van het schip. Het boekje is beschikbaar in het Nederlands, Frans en Engels. Vraag ernaar aan de balie van de abdij.

Onli­ne tic­kets Sint-Pie­ter­sab­dij

Liever geen wachtrijen aan de kassa? Zeker zijn dat je de Sint-Pietersabdij kan ontdekken wanneer jij daar zin in hebt? Boek dan vooraf je tickets en geniet met volle teugen van je bezoek!
Boek hier je tickets
De informatie gaat verder onder de afbeeldingen.