Een unieke chocolade-ervaring waarin kwaliteit centraal staat, dat is waar het allemaal om draait bij de Chocolade Ambassade. Ze zijn ambassadeurs van Belgische chocolade, van de origine van cacao tot het afgewerkt product.

De niet-te-missen winkel in Gent voor echte chocoladeliefhebbers is gelegen in de oudste wijk van Gent, het Patershol. Een winkel die gezelligheid en een echt buurtgevoel uitstraalt. Hier vind je het verhaal achter de Belgische chocolade. Niet één maar 4 chocolatiers staan hier centraal, elk met hun eigen signatuur. 

"Onze missie is dat wanneer je bij ons buiten stapt, je niet enkel wat chocolade rijker bent maar ook een ontzettend leuke ervaring en wat chocoladekennis."

Aan de hand van de proeverij kom je te weten hoe chocolade gemaakt wordt en waarom Belgische chocolade zo wereldberoemd is. Door hun duurzame producten zoals cacaothee of verfrissende drankjes op basis van het cacaofruit (een tropische vrucht die proeft naar een kruising tussen lychee, passievrucht en ananas), gaan ze op een duurzame manier om met de overschotten in de chocolade-industrie.

Nog op zoek naar het perfecte cadeau? Dorien en Xiao geven jou met veel plezier chocolade-advies op maat.

De informatie gaat verder onder de afbeeldingen.