Vegetariër of flexitariër? Kom naar Gent! Want hier word je in de watten gelegd. In Gent startte in 2009 de wereldwijde Donderdag Veggiedag campagne. De stad bulkt van de vegetarische restaurants. Als veggie voel je je in Gent onmiddellijk thuis. Maar er is meer. Gent beperkt ook haar ecologische voetafdruk dankzij een grote focus op ecotoerisme!

Donderdag Veggiedag

Eén dag per week geen vlees of vis eten. Het maakt een wereld van verschil. Dat is de hele idee achter de campagne Donderdag Veggiedag. De campagne startte in 2009 in Gent, en het slaat aan. Intussen volgden vele andere steden. Nationaal maar ook internationaal. En hoe meer mensen wereldwijd één keer per week plantaardig eten, hoe groter de impact op mens, dier, natuur en klimaat. Want je beperkt je CO2-uitstoot en je steunt een eerlijke voedselverdeling. Maar doe het vooral ook voor jezelf wat het is gewoon gezond. En vegetarisch koken is ook superlekker. 

Don­der­dag Veg­gie­dag

Kijk eens op www.donderdagveggiedag.be en laat je inspireren door de verrassende veggierecepten!

Gent verkleint haar voetafdruk

Iedereen kan zijn steentje bijdragen voor een duurzame toekomst. Ook het toerisme. En in Gent wordt er echt werk gemaakt van die kleinere ecologische voetafdruk. Hotels, ontmoetingsplaatsen, musea en evenementen proberen zo bewust mogelijk om te springen met water en energie. Ze verwerken afval zo groen mogelijk. En ze nodigen de toeristen uit om samen vervuiling en verspilling tegen te gaan. Met kleine, maar slimme ecologische maatregelen zet de Gentse toeristische sector grote stappen. En hiervoor krijgen sommigen erkenning. Met ‘De Groene Sleutel’ – het belangrijkste internationaal groen keurmerk voor toeristische bedrijven – werden al meerdere Gentse hotels en attracties bekroond. En daarvoor heeft Gent een uitdrukking: goe bezig!

Groe­ne Sleu­tel

Groene Sleutel