Walk a mile in my shoes

Een stad ontdekken op het ritme van iemand die de stad zélf vorm en kleur geeft? Enter Walk Local! Tal van straffe Gentenaars verzamelen hun hidden gems: hun favoriete plekken die de stad energie, vorm en uitstraling geven. Over sectoren en buurten heen word je meegenomen door een local om zo Gent volledig te (her-) ontdekken! Trek er op uit voor een dag vol diversiteit en nieuwe ontdekkingen.

Elke wandeling onthult enkele Gentse hoogtepunten, verpakt in een route die makkelijk te volgen valt. Er is een duidelijk start- en eindpunt, met tal van fijne adressen along the way. Er zijn telkens suggesties voor ontbijt, lunch, apero én diner. Up to you om te beslissen waar je halt houdt (reserveer zeker op voorhand om teleurstellingen te vermijden). De tips zijn plekken die op of in de buurt van de route liggen, maar zeker de moeite waard zijn om te ontdekken als je wat meer tijd hebt in onze stad.

Jan is in town

Je ogen de kost geven? In samenwerking met de familie Hoet brengen we 300 authentieke werken uit de privécollectie van Jan Hoet in het Gentse straatbeeld. Verspreid over meer dan 200 (!) adressen kan je tal van nationale én internationale werken ontdekken die nog nooit eerder getoond werden.

A seven-week playlist curated by Soulwax

DEEWEE Bells! De soundtrack voor je wandeling wordt gecureerd door 2manydj’s (oprichters van hun DEEWEE label), die een selectie gemaakt hebben van 100 nummers die tweemaal per dag live worden gebracht op onze beiaard, de oudste, nog steeds mechanische beiaard van Europa! Long live the oldschool, right?