Eerste afspraak met onze stad? Deze stadswandeling onthult de hoogtepunten van Gent in enkele kilometers. We lijstten enkele zaken op die je zeker gezien, gedaan en ontdekt moet hebben. Haal de wandelkaart gratis af in het toeristisch infokantoor en ga op stap.

4,2 km - 5600 stappen

Zie

Start je stedentrip met een bezoek aan de ‘Kuip’ van Gent, het historische centrum. Deze wandelroute brengt je langs de hoogtepunten van de stad. Ruik de mystiek, laat je leiden naar het Gravensteen, de Gras– en Korenlei en de drie bekende Gentse torens. Geef je ogen de kost, verken de moderne architectuur van de Stadshal en het rustieke Patershol, een oude wijk met een middeleeuws stratenpatroon, boordevol restaurantjes.

Doe

Gent is een zeer levendige stad. Daarom voorzien we ook vijf dingen om te doen tijdens je wandeling. Geef dus niet alleen je ogen de kost, maar laat je volledig onderdompelen.

Ontdek

Zin om nog meer Gent te ontdekken? Naast de gewone stadswandeling, kan je ook kiezen uit vijf ommetjes langs verborgen parels in onze stad. Kies, stap en ontdek!

Onmis­ba­re kaart - wan­del­plan

Op zoek naar de perfecte reisgezel voor een eerste kennismaking met Gent? Dan is 'de onmisbare kaart' de geknipte keuze voor jou: het handige stadsplan met kaart van de binnenstad geeft informatie over wat je in Gent absoluut gezien, gedaan en ontdekt moet hebben. Ook vind je er beknopte info over praktische zaken, tramlijnen enz., én een leuke stadswandeling die je naar je hand kan zetten met extra lusjes rond bepaalde thema’s.

6 verschillende taalversies: Nederlands, Frans, Engels, Duits, Spaans en Italiaans.

Deze brochure is ook op papier verkrijgbaar in het infokantoor.

Feeërieke wandeling, Gent, straalt in het donker

Wie kan wachten tot de duisternis valt wordt extra beloond met magische lichtaccenten. Bij zonsondergang krijgt Gent een stralende metamorfose. Vurig Gent staat dan in lichterlaaie

Waar Gent de mosterd haalt

Kom je tijdens je stadswandeling in Gent langs de Groentenmarkt, neem dan even een pittige of zoete pauze. Proef er van de Gentse neuzen, de cuberdons, aan de kraampjes. Loop zeker eens binnen bij Tierenteyn-Verlent en vlieg terug in de tijd, een uniek stuk Gents erfgoed. Proef de goddelijke artisanale mosterd en pickles.

De informatie gaat verder onder de afbeeldingen.