Design Fest Gent, een nieuw tweejaarlijks festival, biedt ruimte aan ontwerpers om hun ideeën te delen met een breed publiek. De hoofdlocatie is het Design Museum Gent. Daarnaast kun je ook terecht in het Industriemuseum, DADA Chapel Distillery en verschillende Gentse galeries.

Design Fest Gent stimuleert creativiteit en is matchmaker voor nieuwe samenwerkingen tussen designers, kennisinstellingen, organisaties en de industrie. Het festival toont en presenteert niet alleen, maar zet ook in op beleving, ontmoeting, stimulering en verwondering.

Het festival bestaat uit drie delen. In “Look Back” staan projecten centraal waarin ambacht, traditie en nieuwe technologie samen komen. “Move Forward” legt de focus op hybride samenwerkingen tussen wetenschap, design en technologie met de natuur als blauwdruk. “Do Care” toont ontwerpen met een maatschappelijke impact.

Het festival palmt het hele Design Museum Gent in. Elke museumverdieping is aan een thema gewijd (Mining, Growing en Flowing).

Deze acti­vi­teit vindt plaats op een loca­tie die bin­nen de lage-emis­sie­zo­ne ligt

Kom je met de wagen naar Gent? Check dan eerst of je de binnenstad mag inrijden of niet. Propere wagens mogen de stad binnenrijden, vervuilende wagens moeten betalen. Mag jouw voertuig binnen, maar heb je geen Belgische of Nederlandse nummerplaat? Dan moet je ALTIJD registreren! 

Kom hier alles te weten over de lage-emissiezone (LEZ) in Gent
De informatie gaat verder onder de afbeeldingen.