Als jong meisje was Frida Kahlo al in de ban van fotografie. Geen wonder: haar vader was een bekende Mexicaanse fotograaf. Frida fotografeerde zelf en stond ook voor de lens van beroemde fotografen. Deze tentoonstelling biedt aan de hand van foto’s een intieme kijk op het leven van de beroemde kunstenares.

Frida Kahlo had een collectie van meer dan 6.000 foto’s. Deze inspireerden haar en beïnvloedden haar werk. Haar familie en vrienden, haar grote liefde en facetten uit de Mexicaanse samenleving waren het onderwerp voor haar eigen foto’s. Na haar dood werd haar huis ingericht als museum maar haar persoonlijke fotocollectie bleef er meer dan 50 jaar opgesloten.

Deze tentoonstelling toont 241 foto’s uit Frida Kahlo’s collectie. Ze laten de gelukkigste en ook de donkerste momenten uit haar leven zien. De foto’s zijn een weerspiegeling van de tumultueuze eerste helft van de twintigste eeuw waarin de kunstenares leefde.

Frida Kahlo voor kinderen

Met het gratis kindergidsje kunnen kinderen tussen 6 en 12 jaar spelenderwijs op zoek naar de bijzonderheden in Frida’s foto’s. Op wie was ze trots? Waar woonde ze? Wie was haar favoriete huisdier? Wie waren haar liefjes?

Op het einde van de tentoonstelling kunnen ze de kunstenaar in zich naar boven brengen en een collage of portret knutselen.

Vraag het gidsje aan de museumbalie. Het is beschikbaar in het Nederlands, Frans, Engels en Spaans.

De informatie gaat verder onder de afbeeldingen.