Op het STAMplein, een apart stukje museum met wisselende programmatie, in het STAM kun de tentoonstelling “Heavy Metal” bezoeken.

Vondsten uit steden met een middeleeuws verleden geven ons een blik in het leven, het werk en de levensstijl van wie er eeuwen geleden woonde. Deze tentoonstelling belicht een rijke, maar ondergewaardeerde archeologische onderwerpen uit onze middeleeuwse steden: de metaalvondsten. Het project ‘Middeleeuws Metaal’, een onderzoek gefinancierd door het agentschap Onroerend Erfgoed (2020-2022), bracht de grote diversiteit aan metalen voorwerpen uit stadsopgravingen in kaart. De resultaten ervan zie je op het STAMplein.

Onli­ne tic­kets STAM

Liever geen wachtrijen aan de kassa? Zeker zijn dat je het STAM kan ontdekken wanneer jij daar zin in hebt? Boek dan vooraf je tickets en geniet met volle teugen van je bezoek!

Boek hier je tickets

Deze acti­vi­teit vindt plaats op een loca­tie die bin­nen de lage-emis­sie­zo­ne ligt

Kom je met de wagen naar Gent? Check dan eerst of je de binnenstad mag inrijden of niet. Propere wagens mogen de stad binnenrijden, vervuilende wagens moeten betalen. Mag jouw voertuig binnen, maar heb je geen Belgische of Nederlandse nummerplaat? Dan moet je ALTIJD registreren! 

Kom hier alles te weten over de lage-emissiezone (LEZ) in Gent
De informatie gaat verder onder de afbeeldingen.