Het Sint-Jansfeest of Midzomernacht op 24 juni wordt al eeuwenlang gevierd en was ook in de tijd van Jan Van Eyck een uitbundig gebeuren.

Het vier dagen durend corona-proof festival wordt een heuse ‘best of’ van het Van Eyckjaar: concerten, expo’s, lezingen, workshops en culinaire festijnen… Ze passeren allemaal de revue.

Een greep uit het programma:
Gent Festival van Vlaanderen laat met ‘Listen to the Lamb’ het Lam Gods opnieuw muzikaal tot leven komen. Voor de kwissers is er de Van Eyckquizz. 
Wouter Deprez werpt als de Wurtelgids een eigenzinnige blik op het Lam Gods, de allerjongsten kunnen genieten van een voorstelling van ‘Wa is da met da lam’, ‘Het lam van Jan’ of het ‘Het mysterie onthuld van theater Taptoe’. Mag het wat meer relax zijn? Het Astridpark krijgt een middeleeuws kleedje aangemeten inclusief workshops, culinair genieten, ambacht en meer...

Binnenkort wordt het overzicht inclusief plaats en tijdstippen bekend gemaakt. Volg facebook.com/omgvaneyckwashere en blijf zo op de hoogte van wat Sint-Jansfeest allemaal te bieden heeft.

De informatie gaat verder onder de afbeeldingen.