Niet de zoveelste stadswandeling die je langs platgetreden paden brengt, maar een waar feest voor de zintuigen: dat is de Seven Senses Tour. Ontdek Gent door de ogen van Jan Van Eyck en gebruik net zoals de grootmeester al je zintuiglijke troeven. Ruiken, voelen, proeven, horen, zien, je zesde zintuig aanscherpen en bewegen: ze komen alle zeven aan bod tijdens de tour!

Een joviale Gentse gastheer of -vrouw neemt je mee op sleeptouw en laat je kennismaken met het prachtige erfgoed dat de stad rijk is. Zo word je meegevoerd langs historische pareltjes zoals het Kruideniershuis, het Vrijeschippershuis en het Geeraard de Duivelsteen. Bevaar vervolgens de Gentse binnenwateren en aanschouw een spektakel van digitale projecties in de tunnel onder het François Laurentplein. Tijdens de Seven Senses Tour worden zintuiglijke ervaringen en monumentale Gentse gebouwen afgewisseld met verbluffende streetartkunstwerken. Grote namen als Hyuro, Pastel, Strook en Isaac Cordal laten hun creativiteit los op de stad en trakteren ons op indrukwekkende murals.

Tijdens de wandeling houdt de gids halt bij een aantal gepassioneerde Gentse makers. Betreed de winkel, werkplaats of het atelier van een ambachtelijke hedendaagse meester en krijg een unieke blik achter de schermen bij een van de vele vakmensen die de stad rijk is. Honger gekregen van al dat stappen? Ook je smaakpapillen worden niet verwaarloosd! Proef op verschillende stopplaatsen van ambachtelijk en lokaal geproduceerde lekkernijen, bereid met typisch middeleeuwse ingrediënten. Wie Gent eens op een totaal andere manier wil ontdekken, mag deze tour dus absoluut niet missen!

De Seven Senses Tour start aan de Van Eyck-shop & Meetingpoint in de Raadskelder. De Raadskelder bevindt zich vlak onder het Belfort en is de kelderverdieping van de Lakenhal.