Niet de zoveelste stadswandeling die je langs platgetreden paden brengt, maar een waar feest voor de zintuigen: dat is de Seven Senses Tour. Ontdek Gent door de ogen van Jan Van Eyck en gebruik net zoals de grootmeester al je zintuiglijke troeven. Ruiken, voelen, proeven, horen, zien, je zesde zintuig aanscherpen en bewegen: ze komen alle zeven aan bod tijdens de tour!

Een waar feest voor de zintuigen!

Laat je meevoeren langs historische pareltjes zoals het Groot Vleeshuis en het Geeraard de Duivelsteen. Bevaar vervolgens de Gentse binnenwateren en aanschouw een spektakel van digitale projecties in de tunnel onder het François Laurentplein. Wissel zintuiglijke ervaringen en monumentale Gentse gebouwen af met verbluffende streetartkunstwerken. Grote namen als Hyuro, Pastel, Strook en Isaac Cordal laten hun creativiteit los op de stad en trakteren ons op indrukwekkende muurschilderingen en straatkunst.

Of hou halt bij een aantal gepassioneerde Gentse makers. Betreed de winkel, werkplaats of het atelier van een ambachtelijke hedendaagse meester en krijg een unieke blik achter de schermen bij een van de vele vakmensen die de stad rijk is.

Koop hier je tic­ket voor de Seven Sen­ses Tour

Ontdek Gent door de ogen van Jan Van Eyck en gebruik net zoals de grootmeester al je zintuiglijke troeven.

Boek je tickets!

Maak je Van Eyck beleving compleet

Wil je naast de OMG! Seven Senses Tour ook het vernieuwde bezoekerscentrum van de Sint-Baafskathedraal ontdekken? Reserveer dan ook een ticket voor het bezoekerscentrum en bewonder het Lam Gods en andere kunstschatten in al hun pracht en praal. Alle info en tickets via onderstaande link.

Zintuigen op scherp

Honger gekregen van al dat stappen? Ook je smaakpapillen worden niet verwaarloosd! Proef op één van de stopplaatsen van een ambachtelijk en lokaal geproduceerde lekkernij. Dankzij de geurinstallatie in het Geeraard de Duivelsteen waan je je dan weer als vanzelf in de paradijselijke tuin van de gebroeders Van Eyck. Ontdek hoe de bloemenrijke weide op het Lam Gods zou ruiken als je in het wereldberoemde schilderij zou kunnen stappen. Leg ten slotte je oor te luister in de Achtersikkel waar je kan genieten van een muzikale soundscape. Een immersieve ervaring die de geschiedenis en geheimen van het gebouw blootgeeft. Wie Gent eens op een totaal andere manier wil ontdekken, mag deze tour dus absoluut niet missen!

Stopplaatsen op de route

De Seven Senses Tour start aan de Van Eyck-shop & Meetingpoint in de Raadskelder. De Raadskelder bevindt zich vlak onder het Belfort en is de kelderverdieping van de Lakenhal. Je haalt er binnen het gereserveerde tijdslot je wandelkaart af en volgt het parcours op je eigen tempo. Kies uit de verschillende locaties en stel je eigen tour samen. Of maak het jezelf gemakkelijk en bewandel de gesuggereerde route.

Op elke locatie kan je genieten van een zintuiglijke ervaring en word je warm onthaald door een gids die je meer uitleg geeft over de plaats en de beleving. Ontdek hier alvast enkele van de stopplaatsen die je tijdens de tour mag verwachten:

Ook voor groepen

Wist je dat ook jouw vereniging, school of bedrijf een OMG! Seven Senses Tour op maat kan reserveren?

Het verschil met een individuele Seven Senses Tour? Exclusief voor groepen (per 20  personen) voorzien we ervaren gidsen die de twee uur durende wandeling begeleiden. Ontdek samen met hen Gent door de ogen van Jan Van Eyck! Mogelijk van dinsdag tot zondag. Reservatie info onderaan deze pagina.

OMG! Seven Senses Tour

Veiligheidsmaatregelen

Jouw veiligheid is voor ons prioritair. De OMG! Seven Senses Tour is volledig aangepast volgens de laatste nieuwe veiligheidsnormen in het kader van de bestrijding van het coronavirus. Deelnemers kunnen aan de hand van een kaart de tour individueel of in gezinsverband zelfstandig volgen. De hygiëne wordt op de verschillende stopplaatsen nauwgezet in het oog gehouden. Per boot wordt slechts de helft van de gewoonlijke maximumcapaciteit ingevuld, zodat je op een veilige manier kan genieten van de Gentse binnenwateren.

Om het voor jezelf en anderen veilig te houden, vragen we om volgende voorzorgsmaatregelen in acht te nemen:

  • Een mondmasker is verplicht (+ 12 jaar) tijdens de gehele tour (eveneens in het stadscentrum).
  • Ontsmet voor het binnentreden van een locatie altijd je handen. Wij voorzien op alle stopplaatsen handgel. 
  • Respecteer de social distancing en houd minstens 1,5 meter afstand van personen die geen deel uitmaken van jouw persoonlijke bubbel. Houd ook steeds voldoende afstand van de gids.
  • Indien je ziek bent of symptomen van ziekte vertoont zoals koorts, blijf je thuis.   
De informatie gaat verder onder de afbeeldingen.