We zijn ons met z’n allen bewust dat het met ons klimaat niet de goede kant opgaat. Maar wat kunnen we eraan doen? Kiezen voor een duurzame logies, sustainable hotels of ecohostels met een lage ecologische impact!

Fairbnb

Fairbnb is een alternatief en duurzaam platform voor vakantieverhuur en toerisme. Het werkt actief samen met de lokale gemeenschappen en investeert 50% van zijn omzet in (lokale) projecten. Het doel is om de negatieve effecten van toerisme om te draaien naar een positieve impact op de lokale gemeenschap. 

Daarom kiezen ze voor verhuringen waarbij de verhuurders ook lokaal verankerd zijn. Zij maken actief deel uit van de lokale gemeenschap en ondersteunen de lokale economie (bv. door lokale producten te gebruiken). De eerste Fairbnb in Vlaanderen is dan ook in Gent gevestigd. 

Green Key logies

Green Key is een internationaal ecolabel dat wordt uitgereikt aan toeristische ondernemingen die meewerken aan een economie waarin niet enkel de winst telt, maar evenzeer de mens en het milieu. Deze logies zijn actief bezig met het verduurzamen van hun onderneming. Ze gaan bewuster om met de energievoorzieningen, zetten bio en veggie op de kaart, stimuleren duurzaam vervoer, enz. Zo dragen zij hun steentje bij in het verlagen van hun ecologische voetafdruk.  

Green Globe

Green Globe is een internationaal duurzaamheidslabel met een vertegenwoordiging in niet minder dan 90 landen. Het label is zeer omvangrijk, met 385 criteria in 44 verschillende categorieën die door een jaarlijkse audit worden gecontroleerd. In België zijn er slechts twee hotels die de trotse eigenaar zijn van het label waaronder het Yalo Urban Boutique Hotel hier in Gent! 

Kamperen: één met de omgeving

De woorden 'kamperen' en 'stad' worden maar weinig gecombineerd, maar toch kan het perfect! In Gent kan je zowel kamperen in het groen als in het stadscentrum. Je kan kamperen onder de sterrenhemel in het Sport- en Recreatiepark Blaarmeersen. Ben je niet zeker van droog weer, dan kan je ook aan 'indoor camping' doen in Treck in het centrum.